2017 – Ett omtumlande år!

Nyårsafton. Idag är sista dagen på 2017.

2017 är ett år som för alltid kommer att vara ett mycket stort och viktigt år för mig! Det var året jag för första gången fick vara författare på riktigt.

Den 31 mars fick jag ”ja” från Lindskog Förlag. Detta innebar att jag då tackade nej till de andra två förlagen som också var intresserade av att ge ut boken.

Och vad har då hänt sedan dess? Svar: Massor!

Var det som jag hade tänkt mig? Svar: Nej!

Jag är en planerande människa, och gillar att ha stenkoll på saker och ting , men detta året har jag verkligen fått lära mig att släppa kontrollen och flyta med. Plötsligt var boken inte längre bara min, utan också förlagets bok. Jag har fått kompromissa mycket och argumenterat stenhårt för det som verkligen känts viktigt, och släppt det andra.

Korrekturläsningen av boken var mycket värre än i min vildaste fantasi, men det var en häftig erfarenhet och boken vann på det.

Att hålla boken i min hand för allra första gången var faktiskt lite skrämmande, jag vågade först inte bläddra i den, för jag var rädd att jag skulle se fel överallt. Men kärleken till den fysiska boken har sedan dess hela tiden växt.20171010_122034

Mitt releaseparty för boken var helt underbart! Jag sålde över 50 böcker och känslan av att signera boken för första gången, att få skriva MIN autograf i MIN bok till människor som köpte den, det var oerhört coolt!FB_IMG_1506146199085

Det jag var mest rädd för var dåliga recensioner, men alla recensioner jag hittills fått har varit positiva. Och jag har fått så många fina läsarkommentarer från olika håll.

Min förhoppning var att beröra, att människor skulle känna något när de läste, att mina karaktärer skulle gripa tag och kännas verkliga. Det känner jag verkligen att jag lyckades med. Människor har beskrivit hur de gråtit över vissa scener, blivit förbannade över vissa karaktärer … och att de när boken tagit slut velat läsa mer!

Jag har varit med i SLA (tre gånger), SN, Radio Skaraborg, Kommunalarbetaren, Tidningen Västsverige (två gånger), Jönköpingsnytt och tidningen Skaraborgsbygden. Samt blivit intervjuad för ytterligare en tidning där artikeln ännu inte publicerats.

Jag har blivit intervjuad i Skrivarpodden, gästbloggat för Debutantbloggen, blivit filmad av Karlsborgs Lokal-Tv och blivit intervjuad på Bokmässan i  Smålands litteraturfestivals (SmåLit) monter på temat ”Kärlek, fasader och hemligheter – att skriva för unga vuxna.”

Jag har varit med på julmässan på Knistad och jag har signerat böcker  på Karlsborgs bokhandel (Ugglan.)20171203_193036

Jag har blivit bekant med flera författare, och jag har fått många goda råd från de som är mer etablerade i branchen.

Jag är också mitt uppe i en utbildning, Skrivarlinjen (ettårig , distans) på Skrivarakademin i Stockholm.

Jag skriver på min uppföljare (målet är att bli helt färdig med den någon gång under 2018) och jag har också olika andra skrivarprojekt på gång …

Mitt råd till er andra som också har storslagna drömmar är: GE ALDRIG UPP!!!

Jag vill tacka alla er som hittills läst min bok, och min förhoppning för nästa år är att få ännu fler att hitta till Den blomstertid nu kommer!

GOTT NYTT ÅR!Resized_20170428_121456

 

 

2 reaktioner till “2017 – Ett omtumlande år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s